Kaplama Yağları 4 ana grupta toplanmaktadır.

  • CBI (COCOA BUTTER IMPROVER)
  • CBE (COCOA BUTTER EQUIVALENT)
  • CBR (COCOA BUTTER REPLACER)
  • CBS (COCOA BUTTER SUBSTITUES)
CBI (Kakao Yağı İyileştirici)

CH70 ®
Cocoa Butter Improver yağları “Non Lauric” bazlı yağlardır.
(Genellikle Shea Yağı, Palm Yağı, İllipe Yağı, Kokum Yağı veya Mango Yağlarından elde edilmektedir.)

Kakao yağından daha sert bir yağdır (erime sıcaklığı daha yüksektir) ve kullanımı maliyet avantajı sağlar (Temperleme gerektirir), Nihai ürünlerde;

  • Sabunlaşma etkisi yaratmaz,
  • Isıya dayanıklılığını artırır ve parlaklık sağlar,
  • Raf ömrüne katkı sağlar.
CBE (Kakao Yağı Muadili)

CH72 ®
Cocoa Butter Equivalent yağları “Non Lauric” bazlı yağlardır.
(Genellikle Shea Yağı, Palm Yağı, İllipe Yağı, Kokum Yağı veya Mango Yağlarından elde edilmektedir.)

Erime profili Kakao Yağı ile eşdeğerdir ve kullanımı maliyet avantajı sağlar (Temperleme gerektirir), Nihai ürünlerde;

  • Sabunlaşma etkisi yaratmaz,
  • Isıya dayanıklılığı artırır,
  • Raf ömrüne katkı sağlar,
  • Parlaklık sağlar,
CBR (Kakao Yağı Yerine İkame Edilebilen Yağlar)

BA ® Serisi
Cocoa Butter Replacer yağları “Non Lauric” bazlı yağlardır.
(Genellikle Palm Yağı, Soya Yağı veya Rapeseed Yağı’ndan elde edilmektedir.)

BA ® Serisi;

  • Bisküvi, Kek ve Gofret kaplamalarında kullanılmaktadır.

BA40 ® Serisi;

  • Bisküvi, Kek, Gofret kaplamalarında,
  • Pralin ve Barlarda kullanılmaktadır.

BA4 ® Serisi;

  • Bisküvi, Kek ve Gofret kaplamalarında,
  • Pralin,Bar ve Tablet çikolatalarda kullanılmaktadır.

CBR yağlarının bazı avantajları;

  • Temperleme gerektirmez,
  • Proses sırasında kakao yağına göre daha çabuk soğur ve ürünlerin kalıplardan kolay çıkarılmasını sağlar,

Nihai ürünün; ısıya dayanıklılığı artırır ve kolay kırılmasını sağlar. Ayrıca, sabunlaşma etkisi yaratmaz ve yağ kusmasına karşı dayanıklılığını artırır.

CBS (Kakao Yağı Yerini Tutan Yağlar)

CH53 ®

Cocoa Butter Substitues yağları “Lauric” bazlı yağlardan oluşmaktadır. (Lauric yağlar Palm Çekirdeği ve Hindistan Cevizi’nden elde edilmektedir.) CBS yağlarının avantajları;

  • Konçlama süresinin azalmasını sağlar ve temperleme gerektirmez.

Nihai ürünün;

  • Proses sırasında ürünlerin kalıplardan kolay çıkarılmasını sağlar,
  • İyi bir parlaklık sağlar, ısıya dayanıklı hale getirir ve kolay kırılmasını sağlar.
  • Ayrıca, ağızda kolay erimesini ve temiz bir tat bırakılmasını sağlar.

İletişim Bilgileri

Acarkent 57.Sok No:B/769 Beykoz, ISTANBUL-TURKIYE
+90 (216) 485 42 78 (pbx)

http://www.futem.com.tr

support@futem.com.tr

1980 yılından beri

Çikolata, bisküvi, şekerleme, kek ve dondurma sektörlerine Makine ve Ham madde tedariği


Ürün Grupları

HAMMADELERMAKİNELER


Sosyal Medya

Bizi sosyal medyadan takip edin.